Lekker als je zelf de temperatuur in de auto kunt bepalen!

Onderhoud de airco van de auto

De airco kan de de lucht in je auto koelen en het binnenklimaat vrijmaken van pollen en geurtjes. Airconditioning is door klimaatverandering steeds vaker nodig. Een koele en stabiele binnentemperatuur helpt om alert aan het verkeer te kunnen deelnemen. In de winter zorgt de airco dat de voorruit wordt ontwasemd. Een airco-installatie is niet onderhoudsvrij, het verliest geleidelijk het koudemiddel. Om goed te blijven functioneren moet de airco regelmatig worden gecheckt, gevuld en gereinigd.

Zonder goed werkende airco
Heerlijk om koelte te voelen
Vorige slide
Volgende slide

We kunnen de APK en airco controle op dezelfde dag inplannen: dit scheelt tijd en geld.

Check de airco voor je op vakantie gaat!

Een verre reis maken in de hitte is vervelend en zelfs gevaarlijk. Je wordt suf van de nooit aflatende hitte. Een raampje open kan tijdelijk soelaas bieden maar het is geen vervanging voor gekoelde lucht in de auto door een airco. 

Airco onderhoud

Qua onderhoud maakt het weinig verschil of de airco veel of weinig wordt gebruikt. Periodiek onderhoud is bij een airconditioning systeem nou eenmaal belangrijk: hiermee voorkom je dat  het koudemiddel op raakt en verleng je ook de levensduur van de airco.

Toevoegen van koudemiddel aan de airco in de auto

Kosten van airco onderhoud

De kosten hangen af van de staat van de airco en of we werkzaamhedne kunnen combineren.  Je kunt je airco bij ons volledig laten controleren, bijvullen en schoonmaken. Als je gelijk ene APK check erbij neemt dan heb je ook nog een prijsvoordeel. Bekijk onze auto airco pagina voor prijzen en planningsmogelijkheden.

Soorten koudemiddelen

We hebben diverse soorten koudemiddelen voor airco’s.
Momenteel wordt bij het overgrote deel van voertuigen het standaard koudemiddel ‘R134A’ gebruikt. Vanaf 2017 worden nieuwe auto’s afgeleverd met het koudemiddel ‘R1234yf’ welke minder belastend is voor het milieu. Natuurlijk controleren we wat je hebt en wat jij wilt. 

Je moet op je airco kunnen vertrouwen

PLan zelf je airco check

Je kunt met onze online planner direct de check voor de airco van je auto inplannen. Nadat je je auto hebt ingeleverd kun je gratis een fiets lenen. Tenzij onverwachte en ongewenste problemen optreden kun je je auto dezelfde dag ophalen.

Airco TIPS

1. Om de levensduur van de airco in je auto te verlengen is het verstandig dat je deze op zijn minst elke maand (dus ook in de wintermaanden) 15 minuten laat draaien. Koelmiddel circulatie zorgt o.a. voor de smering van de compressor, zo voorkom je lekkages en kosten. 

2. De pollenfilter zorgt dat allerlei deeltjes van vuil, stof en roet in het filter worden opgevangen en daarom niet binnenstromen in het interieur. Elk uur gaan vele kubieke meters lucht door het pollenfilter dus laat deze regelmatig controleren.

Heb je vragen over je airco? Bel 076-5876239.

Of stuur een Whatsapp naar 06-23570684