Bandenspanning en TPMS sensoren

Autoband omwisselen & meten
Voordelen van een TPMS-systeem: 1. Veiligheid. 2. Goede bandendruk = minder brandstofverbruik. 3. Goede bandendruk = minder bandenslijtage.

TPMS: meting van spanning en temperatuur in banden

Bandenspanning sensoren meten de druk in alle 4 de autobanden. De drukventielen van dit z.g. TPMS-systeem zitten gemonteerd bij de ventielen van de autobanden. Deze geven de drukwaarden via specifieke frequenties door aan het dashboard. In geval de druk om een of andere reden afwijkt dan gaat een controle lampje branden. Zie ook webpagina banden vervangen.

Vervangen kan nodig zijn in deze gevallen:

  • De batterij is leeg, dit gebeurt doorgaans na 5 a 6 jaar;
  • De sensorbehuizing op het wiel kan defect zijn;
  • In geval van een extra set velgen bij winterbanden.

Heb je een bandenspanning probleem? We kunnen snel TPMS-sensoren vervangen.

Na een foutmelding kun je eerst de banden op de juiste spanning brengen. Maak een afspraak in geval de sensor daarna weer een fout rapporteert. We hebben geavanceerde TMPS apparatuur en sensoren om snel sensoren te kunnen wisselen.

Reviews in Google

Wij komen al meer dan 25 jaar met onze auto's bij Hans. Worden altijd keurig geholpen. Prijs/ kwaliteit verhouding is top. En er wordt met je meegedacht in oplossingen. Wij vertrouwen blindelings op de kennis en kunde van Hans en zijn team. Voor ons komt er geen ander bedrijf aan onze auto's.

Mariet Neeteson Avatar Mariet Neeteson
10 mei 2024

Hans van Autobedrijf Broeders denkt met je mee, om de kosten beperkt te houden. Zeker bij een wat oudere auto heel erg prettig. Fijne garage waar ik de mensen vertrouw; dat is heel wat waard in deze tijd. Hans rekent nette prijzen. Hier kom ik graag terug. Je kunt een fiets lenen als ze met de auto bezig zijn; altijd handig. Hans heeft hart voor de zaak, dat merk je aan alles.

Bart Winkel Avatar Bart Winkel
30 april 2024

Goede service, betrouwbaar en eerlijk Karst, taxichauffeur

Kassie Kauwgom Avatar Kassie Kauwgom
4 december 2023

Prijs van TPMS ventielen vervangen

Elke fabrikant heeft eigen sensoren met speficieke TPMS-frequenties. Wij hebben gespecialiseerde apparatuur om de frequenties in nieuwe sensoren te programmeren. De sensoren kosten per 4 stuks 188,76 euro. Daarbij moeten de sensoren ingeleerd worden wat in totaal 42,50 euro kost. De totaalprijs bij het vervangen van 4 TPMS ventielen is 231,26 euro (inclusief btw).

Directe TPMS:

Hierbij zitten de sensoren in de band, meestal direct achter het ventiel waardoor ze van de buitenkant niet te zien zijn. Ze meten de spanning en temperatuur en geven dat door aan het bandenspanning controlesysteem. In geval afwijking in druk of temperatuur worden geconstateert volgt een waarschuwing in het dashboard van de auto.

2 soorten TPMS systemen

Autoband omwisselen & meten

Indirecte TPMS:

Via deze opzet zijn er geen TPMS drukventielen maar wordt de bandenspanning berekent door het ABS systeem. Voor elk wiel wordt de snelheid van rotatie t.o.v. de andere wielen gemeten. Dit is een prima indicatie maar de bandenspanning kan hiermee niet exact worden vastgesteld.

Onze TPMS apparatuur en sensoren

Wij hebben nieuwe drukventiel sensoren op voorraad. Onze geavanceerde apparatuur kan deze programmeren met de frequenties van het TPMS-systeem in uw voertuig. Tot slot plaatsen we de TPMS-ventielen, controleren de doorgifte waarna u weer op weg kunt.

Over ons

Wij zijn trots dat we een Erkend Leerbedrijf zijn met diverse stage mogelijkheden waarbij ook autobanden reparatie en wisseling aan bod komen. Opslag en afvoer van autoband gerelateerd afval is afgescheiden. We hebben preventieve maatregelen tegen bodemverontreiniging en we besparen waar mogelijk energie.

Je helpt ons als je je mening geeft

Klik op de logo’s om onze review te lezen of zelf een review over ons toe te voegen. Dank!