Bandenspanning en TPMS sensoren

Autoband omwisselen & meten
Voordelen van een TPMS-systeem: 1. Veiligheid. 2. Goede bandendruk = minder brandstofverbruik. 3. Goede bandendruk = minder bandenslijtage.

TPMS: meting van spanning en temperatuur in banden

Bandenspanning sensoren meten de druk in alle 4 de autobanden. De drukventielen van dit z.g. TPMS-systeem zitten gemonteerd bij de ventielen van de autobanden. Deze geven de drukwaarden via specifieke frequenties door aan het dashboard. In geval de druk om een of andere reden afwijkt dan gaat een controle lampje branden. Zie ook webpagina banden vervangen.

Vervangen kan nodig zijn in deze gevallen:

  • De batterij is leeg, dit gebeurt doorgaans na 5 a 6 jaar;
  • De sensorbehuizing op het wiel kan defect zijn;
  • In geval van een extra set velgen bij winterbanden.

Heb je een bandenspanning probleem? We kunnen snel TPMS-sensoren vervangen.

Na een foutmelding kun je eerst de banden op de juiste spanning brengen. Maak een afspraak in geval de sensor daarna weer een fout rapporteert. We hebben geavanceerde TMPS apparatuur en sensoren om snel sensoren te kunnen wisselen.

Reviews in Google

Jaren bij deze garage gezeten, wat een fijne, eerlijke man. Weet waar hij het over heeft, geeft altijd goed advies en denkt met je mee (ook als hij dan niet aan je verdient). Goede communicatie, altijd even een telefoontje. Het is dat ik nu 150km verderop woon anders was ik nog steeds klant!

thumb Freya la Lau
4 januari 2023

De laatste (1 ster) review van een persoon tov deze garage is niet terecht. Jammer dat er zo getracht wordt de boel zwart te maken. Een kritische houding mag zeker, maar niet op deze manier. Het is een goed garagebedrijf waar ik al jaren kom.

thumb Arjan Bosman
29 mei 2021

Was zoals gewoonlijk goed, vlot geholpen!

thumb Rob Frijters
6 januari 2021

Prijs van TPMS ventielen vervangen

Elke fabrikant heeft eigen sensoren met speficieke TPMS-frequenties. Wij hebben gespecialiseerde apparatuur om de frequenties in nieuwe sensoren te programmeren. De sensoren kosten per 4 stuks 188,76 euro. Daarbij moeten de sensoren ingeleerd worden wat in totaal 42,50 euro kost. De totaalprijs bij het vervangen van 4 TPMS ventielen is 231,26 euro (inclusief btw).

Directe TPMS:

Hierbij zitten de sensoren in de band, meestal direct achter het ventiel waardoor ze van de buitenkant niet te zien zijn. Ze meten de spanning en temperatuur en geven dat door aan het bandenspanning controlesysteem. In geval afwijking in druk of temperatuur worden geconstateert volgt een waarschuwing in het dashboard van de auto.

2 soorten TPMS systemen

Autoband omwisselen & meten

Indirecte TPMS:

Via deze opzet zijn er geen TPMS drukventielen maar wordt de bandenspanning berekent door het ABS systeem. Voor elk wiel wordt de snelheid van rotatie t.o.v. de andere wielen gemeten. Dit is een prima indicatie maar de bandenspanning kan hiermee niet exact worden vastgesteld.

Onze TPMS apparatuur en sensoren

Wij hebben nieuwe drukventiel sensoren op voorraad. Onze geavanceerde apparatuur kan deze programmeren met de frequenties van het TPMS-systeem in uw voertuig. Tot slot plaatsen we de TPMS-ventielen, controleren de doorgifte waarna u weer op weg kunt.

Over ons

Wij zijn trots dat we een Erkend Leerbedrijf zijn met diverse stage mogelijkheden waarbij ook autobanden reparatie en wisseling aan bod komen. Opslag en afvoer van autoband gerelateerd afval is afgescheiden. We hebben preventieve maatregelen tegen bodemverontreiniging en we besparen waar mogelijk energie.

Je helpt ons als je je mening geeft

Klik op de logo’s om onze review te lezen of zelf een review over ons toe te voegen. Dank!